პროდუქტების გეოგრაფიული აღნიშვნები და ადგილწარმოშობა
ქალაქში ფუნქციონირებს რამდენიმე ღვინის მარანი. საკუთარი ვენახებიდან მოკრეფილი ყურძნით აწარმოებენ ბრენდული ღვინის მრავალსახეობას, რაც დიდი მოწონებით სარგებლობს ქართველ და უცხოელ სტუმრებს შორის.
1. ხოხბის ცრემლები - მის: ბარათაშვილი #18; მობ: 598-72-28-48
დამფუძნებელი - ჯონ ვურდემანი, ამერიკელი მხატვარი, რომელიც 1996 წლიდან დამკვიდრდა სიღნაღი. იგი მთელ თავის დროს უთმობს ორ გატაცებას: ღვინოსა და ხელოვნებას. მათ შესანიშნავად ათანხმებს ერთმანეთან.
2. ოქრო ღვინო - მის: ჭავჭავაძის #7, მობ: 599-54-20-14, 599-464-464
დამფუძნებელი - ჯონი ოქრუაშვილი. 2009 წლიდან აწარმოებს საკუთარი ვენახის ღვინოსა და არაყს, რომელსაც ინახავს ქვევრში და შემდგომ განათავსებს ბოთლებში.
3. ღვინის აკვანი - მის: ბარათაშვილი #41; მობ: 595-64-17-55 577-31-34-62
დამფუძნებელი - პოლი როდიანკო. 2014 წლიდან აწარმოებს ღვინოსა და არაყს, რომელსაც ინახავს ქვევრში და შემდგომ განათავსებს ბოთლებში. მას აქვს საკუთარი ვენახები ახმეტაში და ხაშმში.
4. კეროვანი - მის: დ.აღმაშენებელი #18; 599-40-84-14
დამფუძნებელი - არჩილ ნაცვლიშვილი. იგი აწარმოებს საკუთარი ვენახის ღვინოსა და არაყს, რომელსაც ინახავს ქვევრში და შემდგომ განათავსებს ბოთლებში.
5. კახური ტრადიციული მეღვინეობა - მის: დ. აღმაშენებლის #6; მობ: 551-50-09-72
დამფუძნებელი - ზურაბ ჩხაიძე. კომპანია, რომელიც 20 წლის წინ შეიქმნა აწარმოებს ღვინოსა და არაყს, როგორც ტრადიციული, ასევე ევროპული ტექნოლოგიით. იგი წარმატებით მუშაობს ექსპორტსა და შიდა ბაზარზე.